Geavanceerd zoeken

Kadavers LAD

05.07.2020

Nieuw ontwikkeld telemetriesysteem voor alle Carimali volautomatische machines.

Kadavers LAD
Afstandsbediening van de volautomatische machinesBeeldbron: Carimali

De Italiaanse fabrikant Carimali, gevestigd in Bergamo, Italië, heeft een uitbreiding gepresenteerd voor zijn volautomatische machineserie. Onder de naam CariCARE kunnen klanten de koffiemachine op afstand bedienen met hun eigen smartphone en hoeven ze dus geen gebruik meer te maken van het display van de volautomatische koffiemachine.

Hiervoor wordt een QR-code gescand met de mobiele telefoon, die aan de machine is bevestigd. Deze code verwijst naar een Carimali website waar de selecteerbare producten van de koffiemachine worden weergegeven. De bestelling wordt dan rechtstreeks van de mobiele telefoon naar de machine gestuurd en de koffie wordt bereid.

Het voordeel hiervan is dat op veelgebruikte koffiemachines, zoals die op vliegvelden of treinstations, het display niet door veel mensen wordt aangeraakt, zoals meestal het geval is. In pandemische tijden zou dit anders na elke bestelling opnieuw moeten worden gedesinfecteerd. Dat de koffiebesteller een smartphone met internetverbinding nodig heeft om een koffie te bestellen, hoewel hij direct voor de machine staat, is daarom waarschijnlijk alleen denkbaar in Corona-tijden. Natuurlijk kan iedereen die dat wil zijn favoriete koffie nog steeds direct bij de automaat laten zetten.

Kadavers LAD

Carimali LOAD in AktionQuelle: Carimali
autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.