Geavanceerd zoeken

CM6 MelkPerfectie van Miele

06.09.2020

Nieuwe volautomatische koffiemachine speciaal voor koffiespecialiteiten met melk.

Miele CM6Beeldbron: Miele

Zoals de naam al doet vermoeden, is de nieuwe Miele CM6 MilkPerfection gericht op liefhebbers van koffie met melk. Een dubbele stoomtoevoeging zou het schuimproces moeten verbeteren. Voor dit doel wordt een proces geïntroduceerd dat "dubbele venturi" wordt genoemd voor het opschuimen van melk. Het is vernoemd naar de uitvinder van de Venturi, Giovanni Battista Venturi. Het resultaat zou een bijzonder fijngevoelig schuim moeten zijn. Hoe het nieuwe proces in de praktijk presteert, moet nog blijken uit een gedetailleerde test.

Een positief aspect is dat Miele de kwestie van de reiniging niet heeft verwaarloosd door de melkbereiding te verbeteren. Met de nieuwe CM6 MilkPerfection is het niet meer nodig om de melkleiding te vervangen voor automatische reiniging. Hiervoor is het apparaat voorzien van een dubbele slang. De eerste lijn loopt van de melkcontainer naar de volautomatische koffiemachine, de tweede lijn is verantwoordelijk voor het spoelwater. Bij dit model is al een vaatwasmachinebestendige glazen melkcontainer meegeleverd. Zoals bij alle Miele apparaten kan ook bij dit volautomatische koffiezetapparaat de zeteenheid worden verwijderd.

De gebruiker kan kiezen uit 18 vooraf ingestelde dranken. Nieuw zijn Espresso Macchiato, Flat White en diverse soorten thee. Naast de verschillende basisinstellingen kan ook een specifieke bedrijfsmodus worden voorgeselecteerd, zodat het apparaat geoptimaliseerd is voor het bereiden van veel verschillende dranken in de kortst mogelijke tijd. Dit wordt bereikt door het apparaat vaker op te warmen en minder vaak te spoelen.

De bediening vindt plaats via de soft-touch knoppen die bekend zijn van Miele apparaten. Alle modellen van de CM6-serie kunnen ook worden aangesloten op de Miele-app. Naast de weergave van de huidige reinigingsstatus, kunnen zo ook dranken op afstand worden verstrekt. Dit is ook mogelijk door middel van spraakcommando's met behulp van Amazon Alexa.

Er zijn maximaal zeven kleurencombinaties beschikbaar, waaronder Lotus White, Obsidian Black CleanStealMetallic of Graphite Grey PearlFinish. Miele's CM6 MilkPerfection is verkrijgbaar in drie uitvoeringen vanaf EUR 1.120,04 en is direct leverbaar.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.