Geavanceerd zoeken

Nespresso introduceert nieuwe capsules van 80% gerecycled aluminium

25.05.2020

Belangrijke stap naar afvalbeperking en hergebruik van productmaterialen.

Kwaliteitscontrole tijdens de productie van NespressoBeeldbron: Nespresso

Nespresso werkt aan het verhogen van het recyclingpercentage van zijn aluminium koffiecapsules. Als gevolg hiervan werden tussen maart en juli 2020 in verschillende landen koffiecapsules voor bepaalde soorten koffie van 80% gerecycled aluminium geïntroduceerd. Eind 2021 wil Nespresso al haar Original Line en Vertuo koffiecapsules van gerecycled aluminium hebben gemaakt. De introductie van de capsules volgt op de introductie van nieuwe, volledig recyclebare dozen voor Nespresso-machines, waarvan 95% is gemaakt van gerecycled materiaal, die begin maart van dit jaar zijn gelanceerd. Eind 2021 zullen alle Nespresso-machines in deze nieuwe verpakking worden verkocht.

"We zullen ons blijven inspannen om recycling bij de consument te bevorderen en werken aan ons uiteindelijke doel om al onze capsules te recyclen", aldus Jérôme Pérez, Nespresso Head of Sustainability. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf sinds 2014 wereldwijd meer dan 185 miljoen CHF geïnvesteerd in zijn recyclingprogramma's.

Volgens de Society for Packaging Market Research (GVM) bedraagt het recyclingpercentage voor aluminiumverpakkingen uit particuliere huishoudens in Duitsland meer dan 85 procent, het recyclingpercentage in heel Europa ligt rond 67 procent.

Het is helaas niet mogelijk om te zeggen of de gebruikte capsules in de gele zak of in het huishoudelijk afval terechtkomen, zoals Nespresso aanbeveelt. Maar zelfs uit de as van afvalverbrandingsinstallaties kan nog steeds aluminium worden teruggewonnen voor recycling. En aangezien hersmolten aluminium slechts ongeveer 5% van de energie nodig heeft voor de primaire productie, is het zeker een stap in de goede richting. Als u nog meer wilt doen voor het milieu, moet u uw koffie gewoon niet in individuele porties kopen.

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.