Geavanceerd zoeken

Schaerer en Jetinno gaan een strategisch partnerschap aan

16.10.2020

De uitbreiding van de activiteiten in Azië wordt een prioriteit voor het Zwitserse bedrijf.

Eric Wu, CEO JetinnoBeeldbron: Schaerer

Het Chinese bedrijf Jetinno, gevestigd in de havenstad Guangzhou, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van commerciële koffieautomaten. De goede positionering van het bedrijf op de Chinese markt heeft Schaerer ertoe aangezet om samen te werken met Jetinno. Hierdoor kan het "Schaerer Premium Coffee Corner" concept eenvoudig worden aangepast voor de Aziatische markt en snel worden gedistribueerd. Daarnaast profiteert Schaerer van de knowhow van Jetinno op het gebied van mobiel betalen. Zonder de mogelijkheid van een oplossing voor de betaling per mobiele telefoon heeft geen enkel zelfbedieningsconcept zin in Azië. Toekomstige Europese verkoopautomaten moeten ook profiteren van de ervaring die met dit concept is opgedaan.

Begin 2019 werd de samenwerking getest op basis van de Europese "Schaerer Premium Coffee Corner". Medio 2009 volgde het eerste gezamenlijke project voor een Chinese coffeeshopketen. De automaat is gebaseerd op de Schaerer Premium Coffee Engine en heeft zowel een deksel als automatiseringscomponenten van Jetinno. Schaerer CEO Jörg Schwartze zegt: "Met Jetinno hebben we een ervaren partner aan onze zijde voor verdere uitbreiding in deze voor ons zeer belangrijke markt".

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.