Geavanceerd zoeken

Vandaag is het koffiedag

01.10.2020

15e "Dag van de Koffie" op 1 oktober

Dag van de koffie 2020Beeldbron: Deutscher Kaffeeverband

Vandaag, op 1 oktober 2020, wordt de 15e "Dag van de Koffie" gevierd. De gemiddelde burger drinkt 166 liter per jaar. Dit maakt koffie in veel landen de onbetwiste lievelingsdrank. Tal van bedrijven gebruiken de dag als platform voor hun marketingactiviteiten. Zo bieden de bedrijven Lavazza of Klatch Coffee Roasting bijvoorbeeld 20% korting op vele koffies.

De Duitse Koffiebond heeft een wedstrijd online gezet. Hier kunt u een foto met een koffiecover insturen. Alle campagnes en deelnemende bedrijven staan vermeld op de website van de Duitse Koffiebond en zijn te vinden op het volgende adres: www.kaffeeverband.de/de/tag-des-kaffees/.

De "Dag van de Koffie" werd in 2006 gelanceerd door de Duitse Koffiebond. Sinds 2015 wordt de dag ook internationaal gevierd. Organisator van de Internationale Koffiedag is de Internationale Koffie Organisatie (ICO).

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.