Geavanceerd zoeken

Victoria Arduino presenteert Eagle One Prima

18.09.2020

Nieuwe beeldschermdrager voor één groep van de Simonelli-groep.

Victoria Arduino Eagle One GreatBeeldbron: Victoria Arduino

Na enkele weken van tevoren te zijn geïnformeerd, presenteerde de Italiaanse fabrikant Victoria Arduino vandaag haar nieuwste koffiemachine aan het publiek in een video. In de bijna negen minuten durende video leggen Marco Feliziani, Vice President van de Simonelli Group en Lauro Fioretti, Product Manager bij Victoria Arduino, de voordelen van de nieuwe 37 kg zeef uit.

Als afnemersgroep richt men zich op een breed scala aan klanten, van ambitieuze koffiedrinkers tot restauranthouders. In tegenstelling tot de vorig jaar geïntroduceerde Eagle One is de Eagle One Prima een enkelvoudig scherm en heeft met zijn 41 cm breedte relatief weinig ruimte nodig. De watertoevoer komt uit een geïntegreerde tank. De algemene ontwerptaal is zeer duidelijk en gereduceerd. Naast de hendels voor de warmwater- en stoomdosering zijn er alleen de toetsen voor de espressoautomaat en een display voor het aantal koffiedispensers. Dit is alleen zichtbaar wanneer de machine in actief gebruik is, waardoor het succesvolle retrodesign wordt afgerond. De machine biedt uitgebreide instelmogelijkheden wanneer deze wordt gekoppeld aan een smartphone. Dan kunnen zaken als voorbraaktijd en temperaturen ook worden aangepast. In de app kunnen de instellingen voor verschillende soorten koffie bijvoorbeeld worden opgeslagen en via een portaal worden gedeeld. Ook hier is het denkbaar dat branderijen de juiste voorinstellingen voor hun koffiesoorten direct beschikbaar stellen om een perfecte koffie te verkrijgen.

De machine is vanaf deze maand verkrijgbaar in roestvrij staal, zwart, wit, lichtblauw, rood en groen. Tegen welke prijs staat op dit moment nog niet vast. Maar het moet voor iedereen duidelijk zijn dat het designstuk niet voor een zeer goedkope prijs beschikbaar zal zijn. Een eerste test zal aantonen of de espressomachine met zijn verbeterde isolatie minder elektriciteit verbruikt en hoe deze in het dagelijks leven presteert.

Eagle One Prima

Quelle: Victoria Arduino

Meer video's

Eagle One Prima
Eagle One Prima

Quelle: Victoria Arduino

Eagle One Prima
Eagle One Prima

Quelle: Victoria Arduino

Uitpakken en opzetten
Uitpakken en opzetten

Quelle: Victoria Arduino

Eagle One Prima
Eagle One Prima

Quelle: Victoria Arduino

autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.