Geavanceerd zoeken

WMF SmartRemote

19.07.2020

Afstandsbediening van de volautomatische koffiemachine met de Smartphone.

Afstandsbediening met uw mobiele telefoonBeeldbron: WMF / press-n-relations

WMF, de in Geislingen gevestigde fabrikant van koffiemachines, brengt de mogelijkheid van afstandsbediening per mobiele telefoon naar zijn volautomatische zelfbedieningsmachines. Het concept is vergelijkbaar met dat van Carimali. De implementatie lijkt echter meer succes te hebben bij WMF, aangezien de QR-code die nodig is om de machine aan te sturen direct op het display van de machine wordt gegenereerd en weergegeven en niet, zoals bij CARIcare, door een handmatig geprinte code naast de machine.

De klant scant de QR-code met zijn mobiele telefoon en is zo verbonden met de machine. Dit concept biedt ook het voordeel van volledig contactloos bestellen. Dit betekent dat de machine ook in tijden van een pandemie kan worden bediend zonder dat de display na elke klant moet worden gedesinfecteerd. Het comfort bij de keuze van de dranken direct op het aanraakscherm is aanzienlijk hoger en ook met "WMF SmartRemote" nog steeds op elk moment mogelijk.

WMF Smart Remote in actie

Quelle: WMF
autoren
Harald Mohring

Redacteur

Na een technische opleiding in 2005 ging hij naar een reparatiecentrum voor elektrische apparaten. Met veel koffie werd menig koffiemachine gedemonteerd en geanalyseerd. Sindsdien deelt hij zijn kennis online. Een echte koffiejunkie.